Kaip išsirinkti tinkamą vestuvių fotografo stilių

Vestuvių operatoriaiTiek vestuvių filmavimas, tiek fotografavimas gali būti labai skirtingo stiliaus. Ir tik jūs vieni, kurie rengiate sau vestuves, žinote, kokio iš tiesų stiliaus tos vestuvės bus, ir kokių nuotraukų jūs norite. Vieniems žmonėms tinka praktiškai viskas, kiti turi kriterijus fotografavimui – pasirinkite tai, kas atitinka jūsų poreikius, prieš tai susipažinę su populiariais fotografijos stiliais.

Klasikinės, senovinės

Kadangi vestuvės apskritai yra tradicinė šventė, ir joje yra daug tų tradicijų elementų, todėl dažnai žmonės nori irtradicinių vestuvių fotografijų. Taip pat domina ir toks tarytum senovinis vestuvių filmavimas. Kas tai per stilius? Tiek nuotraukos, tiek filmas gali turėti pablukusias spalvas, tokias, kokios būdavo senovinėse juostose. Taip pat galima stengtis, kad į kameros akiratį nepatektų labai modernūs dalykai, kad ten daugiau būtų senovinių grožybių. Gėlės, pūsta nuotakos suknelė, žmonės, tortas – tai dalykai, kurie buvo visais laikais, kada būdavo švenčiamos jungtuvės. Todėl ir šių dalykų fotografavimas, filmavimas jau iškart atkreips didesnį dėmesį būtent į tokias detales. Jeigu norite klasikinių nuotraukų ir filmo, rinkitės tokius kameros meistrus, kurie pasižymėtų būtent tokioje patirtyje. Taip pat tokį norą išsakykite. Geriau šį darbą vis tiek patikėkite profesionalams, o ne žmonėms, kurie nelabai moka fotografuoti, tiesiog uždeda filtrą, ir kičinė fotografija jau padaryta.

Mados dizaino stilius

Skaityti straipsnį “Kaip išsirinkti tinkamą vestuvių fotografo stilių” »

Autobusiuku – po piliakalnius

Ieškote mini autobusiuko nuomai? Čia yra daug pasirinkimų, iš kurių tikrai pasirinksite vieną, geriausiai tinkantį jūsų kelionei. Tad jeigu autobusiuką jau turite, belieka pasirinkti kelionės vietą. Kviečiame prisiminti piliakalnius. Juk dabar yra piliakalnių metai, taigi, puikus laikas vykti ten, kur kadaise būdavo miesto centras. Kokius piliakalnius Lietuvoje verta aplankyti?

Piliakalnių metai

Autobusai kelionėmsDar kartą čia prisiminkime, kodėl sakome, jog dabar piliakalnių metai. Tokį nutarimą priėmė valdžia pernai. Kartais būna tarmių metai, kartais minimas kokios nors svarbios datos šimtmetis ar kitoks jubiliejus, o dabar kaip tik piliakalnių metai. Tai geras planas skatinti turizmą, mat piliakalniai mums yra patrauklūs dalykai. Tokiais jie yra dėl to, kad gyvename lygumose, o užlipus ant piliakalnio gali šiek tiek daugiau pamatyti iš viršaus, lyg užsikabarojus ant kokios itališkos kalvos.

Merkinės piliakalnis

Skaityti straipsnį “Autobusiuku – po piliakalnius” »

Mediena stogui

Stogdengiai pastebi, kad ruošiantis dengti stogą, daugiausiai klausimų kyla, kaip atvežti medžiagas. Štai Vara mediena gali pasiūlyti įvairius medžio gaminius ir žaliavas, bet ar visada tai tiks žmonėms, ir kaip jiems pasiimti tą medį?

Kur reikės medienos

Mediena statybomsNesvarbu, ar tai būtų Vara mediena, ar kitos firmos, tačiau medienos naujam stogui tikrai reikia. Yra dedamos didelės sijos, kurios iš esmės ir laiko pagrindinę stogo konstrukciją. Čia turi dirbti keli žmonės, nes vienas tokio didelio dalyko neatkels. Tada jos yra tvirtinamos labai ilgais varžtais. Taip pat yra dedami grebėstai, kitaip vadinami tąšeliais. Turi būti ir išilginiai, ir skersiniai grebėstai. Visa tai pareikalauja nemažai medienos. Ir tik ją sudėjus, yra dedamos visos kitos medžiagos. Pirmiausia šiltinimo medžiagos, po to visos plėvelės, stogo danga. Gerai yra tai, kad tokia mediena pigesnė, nei kokios dailylentės, mat ji yra neobliuota dažnai, arba tiesiog pakankamai gražiai nėra sutvarkyta. Taupant laiką ir pinigus niekas neužsiima dailinimu tų statybinių medžiagų, kurios lieka kaip paslėptos stogo konstrukcijos. Kai viskas padaryta, tuomet yra dirbama taip, kad kalami apdailos apkalimai iš vidaus, jeigu norima įrengti palėpę. Tačiau vidaus apdaila gali būti labai įvairi ir skirtinga.

Stogdengys: seną stogą dengti sunkiau

Skaityti straipsnį “Mediena stogui” »

Kodėl smulkusis verslas sunkiai juda?

UAB steigimasNedidelės konditerijos kompanijos steigimas Rasai atrodė puikus sprendimas. Juk vietoje, kur ji gyveno, kaip tik trūko normalios kavinės, kur žmonės galėtų užsukti atsigerti kavos ir suvalgyti pyragėlį. Tačiau paaiškėjo, kad smulkiajam verslui ne taip ir lengva. Dabar Rasa sako, kad jeigu viską pradėtų iš naujo, būtinai būtų samdžiusi pagalbininkus, kurie padėtų greičiau ir paprasčiau susitvarkyti visus reikiamus dokumentus. Tada ji daug ko nežinojo, todėl priėmė daug netinkamų sprendimų.

Daug PSD apmokestinimų

Kaip sako Rasa, kompanijos steigimas jai asocijavosi su pelnu ir smagios veiklos darymu vienu metu. Jai net nešovė į galvą, kad prasidės tikra mokesčių era. O dvigubi ar net trigubi PSD mokesčiai jai atrodė tikrai įdomus dalykas. Tik pradėjus dirbti paaiškėjo, kad reikia labai daug už viską mokėti. Mokesčiai už darbuotojus vertė apsispręsti, ar ji gali vienu metu išlaikyti tiek darbuotojų, kiek ji turėjo omenyje, kad reikės. „Prieš steigiant tą nedidelį verslą, buvau tokį mažą planą pasirašiusi, ten sužymėjusi, kaip ir kiek teks dirbti, kiek laiko truks, kiek visa tai kainuos, kada prasidės pelno laikas. Tačiau atrodė, kad realybė yra daug sunkesnė. Nes tas laikas, kada gautume pelną, taip ir neprasidėjo. Teko balansuoti visą laiką ant minuso ir stengtis neįkristi į minusą. Kai įdedi tiek darbo ir tau jis neatsiperka, darosi tikrai labai sunku“, – sako Rasa.

Neturi patirties valdyme

Skaityti straipsnį “Kodėl smulkusis verslas sunkiai juda?” »

Kaip mes ieškojome stogdengio

Sužinoję, kad mūsų namui bus reikalingi įvairūs skardos gaminiai, o bituminės stogo dalys jau tikrai visai prastos, supratome, kad šiais metais taip neišbūsime. Visgi reikės ieškoti kažko, kas galėtų viską sutvarkyti. Vienas variantas yra tik pakeisti ir užhermetinti tas stogo vietas, kur tikrai labai laša, kitas variantas – keisti viską stogo dalį.

Šiaurinė stogo pusė – kritinės būklės

Skardinimo profesionalaiKaip sakė stogdengys Vaidas, kurio skardos gaminiai dabar jau puošia mūsų namo sode stogą, dažniausiai su šiaurine puse ir būna daugiausiai problemų. Juk kaip tik ta pusė patiria daugiausiai aplinkos poveikio, todėl tai yra gana dažna situacija, kai žmonės kreipiasi būtent dėl šiaurinės stogo dalies remonto. Galima pagalvoti, kad jeigu kartais pasiklystum vietovėje ir nežinotum, kur šiaurė, kur pietūs, tai vien pagal stogų būklę galėtum pasakyti, kur šiaurė. Šiaurinė dalis visada būna silpnesnė, ypatingai tuomet, jeigu tai yra koks pigus bitumas ar kita nekokybiška medžiaga.

Sunku rasti gerus stogdengius

Skaityti straipsnį “Kaip mes ieškojome stogdengio” »