Lazerinis nivelyras: kur pirkti?

Lazeriniai matavimo įrenginiaiPastaruoju metu įsigyti įvairius prietaisus, kurie naudojami statybose, tapo labai paprasta. Vienas iš populiarių yra lazerinis nivelyras. Jį galima įsigyti tiek fizinėse parduotuvėse, kuriose prekiaujama tokiais prietaisais, tiek ir internetu. Ką reikia apie tai žinoti?

Norintys pirkti lazerinius nivelyrus turi žinoti, kad yra daug pardavėjų, kurie parduoda įvairių gamintojų prietaisus. Pasirinkimas yra didelis, todėl ne visi pirkėjai žino, ką pirkti. Tam, kad sužinoti, kuris iš daugybės lazerinių nivelyrų yra tinkamiausias, reikia sužinoti apie tai daugiau informacijos. Pirmiausia reikėtų pradėti nuo to, kad reikia gerai pagalvoti, kokiems darbams bus naudojamas toks nivelyras. Čia svarbiausia turi būti tai ar reikės atlikti itin aukštos kokybės darbus. Jeigu prietaisas yra perkamas paprastiems namų remonto darbams, tai tikrai nereikia itin aukštos kokybės, tačiau, jeigu perkamas nivelyras, kuris naudojamas bus statybose, kur reikalaujamas didelis tikslumas, tai reikia itin kokybiško nivelyro. Kaip supratote, viskas priklauso nuo darbų pobūdžio, todėl reikia labai gerai pagalvoti, kokiems darbams jis bus skirtas. Nuo to priklauso, ko reikės ieškoti.

Skaityti straipsnį “Lazerinis nivelyras: kur pirkti?” »

Paskola verslui be užstato verslo vystymui

Tiek pradedantis, tiek jau įsivažiavęs verslas negali išsiversti be apyvartinių lėšų. Dažnai žmonės, norintys imtis savarankiškos veiklos skolinasi iš draugų ar giminių įrangai, technikai įsigyti. Vėliau naudojamos lėšos už parduotas prekes ir paslaugas. Sėkmingai verslo plėtrai kartais neužtenka šių apyvartinių lėšų. Pavyzdžiui, statybų įmonė gavo kelis užsakymus ir jai jau nebeužtenka esamų darbuotojų, reikia samdytis naujus. Tačiau pinigai iš užsakymų bus išmokėti dar negreitai. Kyla klausimas iš kur gauti lėšų darbuotojams samdyti? Juk nesinori atsakyti klientui.

Kada praverčia paskola verslui?

Vienas iš sprendimų – paskola verslui be užstato. Nors bankai ne visada linkę skolinti mažoms ir vidutinėms įmonėms, tačiau yra daug alternatyvių finansavimo šaltinių. Privačios finansavimo įmonės skolina lengviau ir greičiau, suprasdamos, jog verslininkui svarbi kiekviena uždelsta diena.

Kitas atvejis, kada gali praversti paskola verslui be užstato – tai sezoniniai verslai. Tai, kad nereikia mokėti užstato yra didelis pliusas įmonėms, kurios neturi turto, kurį galėtų užstatyti. Be to, nereikia atlikti turto vertinimo, todėl sutaupomas laikas ir pinigai, kuriuos reikėtų mokėti vertintojui. Vasaros sezonas trunka 3-4 mėnesius, tai laikas, kada ypač suaktyvėja kurortuose įsikūrę verslai, teikiantys aktyvias pramogas lauke ir kiti. Artėjant sezonui reikia gerai pasiruošti, samdyti darbuotojus, atnaujinti įrangą, galbūt įsigyti papildomą techniką. Po žiemos laisvų pinigų nėra, tad paskola verslui tampa patrauklia alternatyva.

Skaityti straipsnį “Paskola verslui be užstato verslo vystymui” »