Iš kviečių grūdų gaminami produktai

Kviečiai yra kone populiariausia auginama kultūra visame pasaulyje. Iš jų yra gaminami keletas kulinarijoje nepakeičiamų produktų. Būtent apie juos ir bus kalbama šiame straipsnyje.

Kviečių grūdaiPilno grūdo kvietiniai miltai

Tai iš viso kviečio grūdo sumalti miltai. Šių miltų maistinė vertė yra didesnė nei baltų kvietinių miltų, iš kurių sijavimo metu yra pašalinamos grūdo luobelės ir gemalai. Iš pilno grūdo miltų yra kepama kvietinė duona, čapati duona bei kiti sveikuoliški gaminiai. Labai dažnai pilno grūdo kvietiniai miltai yra sumaišomi su baltaisiais kvietiniais miltais. Tokiu būdu yra praturtinama baltų miltų maistinė vertė išlaikant jų skonio ypatybes. Iš šių miltų mišinio gaminami įprasti patiekalai, kurie yra gaminami ir iš paprastų kvietinių miltų.

Balti kvietiniai miltai

Tai pats populiariausias gaminys iš kviečių grūdų. Balti kvietiniai miltai yra gaunami sumalant kvietinius grūdus ir po to iš šių pašalinant luobeles bei gemalus. Iš kvietinių miltų dažniausiai yra kepami įvairūs duonos gaminiai, pyragai, tortai, sausainiai, lietiniai blynai ir kita. Taip pat iš šių miltų yra gaminamas vienas populiariausių pasaulyje produktų – tai makaronai.

Kviečių sėlenos

Sėlena yra kvietinio grūdo lukštas. Sėlenose yra omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų, krakmolo, mineralinių ir skaidulinių medžiagų. Kviečių sėlenos yra laikomos šalutiniu kvietinių miltų gamybos metu susidariusiu produktu. Kviečių grūdų malimo metu grūdo lukštas atsiskiria nuo likusios grūdo dalies. Sumaltuose miltuose atsiradusios sėlenos sijavimo metu yra pašalinamos iš jų ir naudojamos kaip atskiras maisto produktas. Sėlenos neretai yra naudojamos tiems patiems išsijotiems kvietiniams miltams praturtinti.

Skaityti straipsnį “Iš kviečių grūdų gaminami produktai” »

Batai vyrams – ar žinojote, kad damos apie vyrų išvaizdą sprendžia pagal jų avalynę?

Nuo seno yra žinomas pasakymas, jog batai vyrams yra savotiškas simbolis, kuris kuo puikiausiai idealizuoja esamą žmogaus stilių, o taip pat ir tvarkingumą, dėmesį išvaizdai, bei panašius niuansus. Žinoma, nereikėtų šios minties, o gal labiau tiktų sakyti posakio, sureikšminti, tačiau laikui bėgant vis dažniau pastebima, kad tai yra tiesa – norime pastebėti, kad savimi pasitikinčiam vyrui esą neįtikėtinai svarbūs asmeniniai batai – reikia, jog šie būtų ne vien tik patogūs, ne vien tik solidūs, tačiau, jog ir kildintų individualią vyro reputaciją, ego.

Batai vyramsBatai vyrams, tiesą sakant, šiandiena ir bus pagrindinė mūsų straipsnio tema. Teigiant kitais žodžiais, šiandieną norėtume pakalbėti apie tai, ar tiesa, jog vyrai vis dažniau ir vis daugiau dėmesio skiria asmeninei išvaizdai. Be viso to, pasigilinsime, kokią maždaug sumą vyriškosios lyties atstovai yra linkę išleisti individualaus grožio puoselėjimui ir kaip gi pastarąsias būtų galima sumažinti, jeigu piliečiai pirktų internete. Tikimės, kad šiandienos turinys pasirodys ne vien tik, kad netradicinis, tačiau taip pat sugebės pateikti ir tokių minčių – pozityvūs atsiliepimai mums yra nepaprastai svarbūs, todėl viliamės, kad rezultatai, kurių siekiame, bus įgyvendinti sėkmingai ir be jokių, net ir pačių mažiausių, trikdžių.

Skaityti straipsnį “Batai vyrams – ar žinojote, kad damos apie vyrų išvaizdą sprendžia pagal jų avalynę?” »