Atsisveikinkite su standartiniu rašomuoju stalu

Visiems žmonėms, dirbantiems su kompiuteriu, rašomieji stalai yra būtinas baldas. Tačiau galbūt jau ir neteisinga juos vadinti rašomaisiais, kadangi vis mažiau žmonių realiai fiziškai ant tokių stalų dar kažką rašo. Visgi tai yra stalai, kuriuos turėti tenka ir namuose, ir biuruose. O jų mados tendencijos, bėgant laikui, gerokai keičiasi.

Jau geriau antikvarinis nei senovinis iš plokščių

Stalai visiemsSenasis rašomojo stalo tipas: tai prieš 20 metų madingais buvę stalai, kuriuos buvo galima įsigyti jau kaip vakarietiškus stalus. Dažniausiai tai buvo šviesios smėlio spalvos stalai, kampuotų statmenų formų. Pagaminti iš plokštės, turintys keletą nekokybiškų stalčių ir labai mažai vietos kojoms pasidėti. Matyt tada, kai buvo kuriami šie stalai, niekas dar negalvojo apie tai, kad netrukus žmonės pradės visą savo gyvenimą praleisti sėdėdami prie tų stalų, todėl sėdėti ir kraipyti kojas jiems reikės kuo patogiau… Kaip ten bebūtų, tokie stalai jau gula į dar šiltus istorijos puslapius, o jų stilingą interjerą kuriantys žmonės šalinasi. Tiesa, kitaip nei jų pirmtakų dar šiek tiek anksčiau – stalų, kurie būdavo šiek tiek įstrižų formų juodų kojų, tik su stalviršiu ir be plokštėmis prilydytų kraštų. Juk retro stiliumi dabar jau vadiname sovietmečio pradžioje sukurtus baldus ir juos jau atgaivinę nešamės į savo interjerus.

Pakeliamas stovimas stalas

Skaityti straipsnį “Atsisveikinkite su standartiniu rašomuoju stalu” »

Kulūrinis gyvenimas Paupio rajone sostinėje

Vis labiau jaunus vilniečius investuotojus domina naujos statybos butai Paupyje, nes tai puiki vieta gyventi. Namai arti centro, gražiuose kultūriniuose kontekstuose. O kartu ir netoli gamtos, su galimybe prisiparkuoti pakankamo dydžio aikštelėje. Kuo nuostabus naujos statybos name įrengtas butas Paupyje? Tiksliau – gyvenimas šioje vietoje? Pažvelkime į privalumus.

Belmontas ir Pučkorių atodanga – automobiliu

Būstas prie vandensNereikia net sakyti, kad Paupys yra ne Užupis, ir tai yra šiek tiek labiau nutolusi dalis. Na, visgi dar niekada Vilnius nebuvo toks didelis – juk čia visa Lietuvos suvažiuoja. Tad regionai aplink upes yra ir toliau apgyvendinami. Gerai, kad upės net dvi, ir kad susiraizgiusios į gražius mazgus, o ne yra ištemptos lyg Klaipėdos pajūris. Tad čia tikrai galima rasti vietos naujoms statyboms gražiose vietose. Štai Paupys – jau visai šalia kelio į Naująją Vilnią, taigi, ir netoli įspūdingosios Pučkorių atodangos bei Belmonto. Tai labai gražios vietos ir jeigu tik norisi kažkurią dieną su šeima ar šunimi pasivaikščioti gamtoje – geresnės vietos tiesiog ir nerasite.

Užupio Respublika – pėsčiomis

Skaityti straipsnį “Kulūrinis gyvenimas Paupio rajone sostinėje” »