Skirtingi puodeliai – skirtingoms kavoms

Paprastai namuose būna bent keli puodeliai ir dažniausiai kiekvienas namų žmogus puodelį naudoja taip, kaip jam atrodo geriausia. Tačiau ar žinojote, kad iš tiesų puodeliai turėtų būti naudojami pagal paskirtį. Tai yra – vieni vienaip, kiti šiek tiek kitaip.

Arbatos ir Matės puodeliai

Keramikiniai indaiVienas iš dalykų, kurį mes labai dažnai geriame namuose, yra arbata. Vieni žmonės mėgsta tik žalią arba tik juodą arbatą, kiti turi tikras arbatų kolekcijas. Paprastai arbatai rekomenduojami didesni ir platesni puodeliai. Galima sakyti, tai gali būti patys didžiausi puodeliai, nes iš jų tikrai negersi kavos, tačiau arbatai jie tinka gerai. Matė gali būti geriama iš specialaus medinio apvalaus puodelio, o taip pat jam turėtų būti priskiriamas ir specialus vamzdelis, naudojamas arbatai sudėti.

Kapučino

Kapučino kavai geriausiai tinka didesni, žemi, platūs puodeliai. Kavinėse, turbūt pastebėjote, būtent ant tokio kavos paviršiaus, ant storos putos sluoksnio, patogiausia išraityti gražiausius putos piešinius. Kai gauni tokią kavą, vėliau net gaila gerti pasidaro.

Latė, kavos kokteilis

Skaityti straipsnį “Skirtingi puodeliai – skirtingoms kavoms” »

Sofos vintažiniam kambariui

Dabar vis labiau populiarėjantis vintažinis namų stilius yra gera alternatyva norintiems turėti jaukius namus su mažomis išlaidomis ir nedidelėmis pastangomis. Nors baldai namams (taip pat ir sofos) turi turėti specifinį stilių, tačiau pačių namų įrengimas yra gana pigus. Sendintas stilius, dar vadinamas vintažiniu, numato klaidas, netikslumus, todėl viską galima įrengti pigiau.

Sendinimas – nebrangu

Baldai namamsKodėl senintas stilius dabar toks madingas? Jis numato klaidas, netikslumus, vadinasi, daugybėje apdailos momentų nereikia dailinti ir tikslinti iki maksimumo, galima pasikliauti nuojauta ir daryti „iš akies“. Be to, galima neinvestuojant daug sukurti gražų vaizdą. Tarkime, patekę į seną rąstinį namą, apklijuotą tapetais, dirbti turėsime visai nedaug. Užteks pirma nuplėšyti tapetus, tada nušlifuoti rąstus, o paskui pateplioti kokios nors spalvos dažais vieną sieną, bei kitas sienas nutepti baltai. Taip bus išgautas nepaprastai gražus sendintas stilius, kuris iš karto atrodys patraukliai. Nudažius sienas galima ir pašveisti, kad atrodytų, jog dažai dar labiau nusilupę. Sendinto stiliaus esmė tokia, kad nors dažai tepami naujai, tačiau kuriamas senovės įspūdis. Iš tiesų seni besilupantys dažai nebūtų gražu, nes tai reikštų destrukciją, jog viskas sena ir reikia remonto. O štai tada, kai sendintas stilius sukuriamas specialiai, tai remonto (kad ir kosmetinio) naujumas visgi išlieka, ir taip mes turime jaukius ir ilgai dar pataisymų nereikalaujančius namus. Geriausia, jeigu sendinto interjero bus ne tik svetainė ar vienas kambarys, bet visos namo (ar buto) erdvės, tai suteiks gražų ir jaukų įspūdį ir leis maloniai jaustis.

Svetainės baldai

Skaityti straipsnį “Sofos vintažiniam kambariui” »

SPA baseinai ir dizaino sprendimai

Sūkurinės vonios ir SPA baseinai – išskirtinis malonumų šaltinis, atitinkantis tiek vaikų, tiek jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių poreikius. Keičiantis ekonominei situacijai, hidromasažiniai baseinai vis dažniau įrengiami ir privačioje erdvėje, todėl šiandien SPA malonumais gali mėgautis net ir mažesnes pajamas gaunantys lietuviai. Jei nusprendėte įsigyti SPA baseiną, skirkite laiko ne tik tinkamos įrangos paieškai, bet ir jos dizaino sprendimams.

BaseinaiVisų pirma reikia prisiminti, kad SPA malonumai siejami su atsipalaidavimu, ramybe ir harmonija. Natūralu, kad ir pati maudynių aplinka turi būti jauki ir raminanti. Galvodami apie SPA baseinų dizainą, turite atsižvelgti, ar jis bus montuojamas lauke, ar patalpų viduje, be to, būtina pagalvoti, kiek žmonių šiuo baseinu naudosis, t. y. kokio dydžio baseinas jums reikalingas. Žinoma, negalima pamiršti ir finansinės pusės. Planuodami išlaidas, skaičiuokite ne tik baseino kainą, bet ir įrangai, apdailai, baseino priežiūrai skirtus kaštus.

Suprasdami nuolat augančius klientų poreikius, baseinų gamintojai siūlo įvairių gamybinių medžiagų baseinus ir unikalius apdailos sprendimus, derančius tiek prie klasikinio, tiek prie modernaus būsto. Tiesa, priklausomai nuo jūsų pasirinkimo, gali skirtis ne tik baseinų ilgaamžiškumas, jų patvarumas ir hidromasažinės savybės, bet ir baseino dizaino sprendimai, spalvos, apšvietimas, aksesuarai ir t. t. Siekdami priimti racionaliausią sprendimą konkrečioje situacijoje, turėtumėte pasitarti su profesionaliais baseinų gamintojais ir pardavėjais, kurie, įvertinę jūsų lūkesčius ir pageidavimus, parinks konkrečiai jums tinkantį sprendimą ir pasiūlys aktualiausius baseinų variantus.

Skaityti straipsnį “SPA baseinai ir dizaino sprendimai” »