Komunikacijos strategija sėkmingam verslui

Jei pradedate naują verslą, sakykime, elektroninę parduotuvę, jums būtina normali komunikacijos strategija. Į ją turi įeiti ir viešinimas žiniasklaidoje, ir seo paslaugos, ir savęs pozicionavimas nuosavoje komunikacijoje. Nežinote, nuo ko pradėti? Štai keletas pasiūlymų.

Susiraskite už tai atsakingus

Pats paprasčiausias žingsnis yra tiesiog susirasti agentūrą ar atstovą, kuris galėtų šiuos dalykus sutvarkyti. Kartais net ir tada, kai labai taupote, labiau apsimoka pasisamdyti specialistus nei bandyti patiems būti tais auksarankiais, kurie sugeba patys viską. Aišku, jeigu tarp jūsų yra tokių, kurie moka tokius dalykus daryti, tai galite išsiversti ir be papildomų samdomų žmonių.

Kurkite SEO nuo pirmų dienų

SEOKitas dalykas – jums reikė kurti seo paslaugas nuo pat pirmų dienų. Kad ir kokią interneto svetainę sukūrėte – tuojau pat pasistenkite sukurti seo optimizavimo planą, nes laiko tikrai praeis, kol pakilsite į aukštas pozicijas. Taigi, vos tik sukuriate svetainę, ją tuojau pat užpildykite reikšmingu turiniu, kuriame būtų ir tie seo raktažodžiai, kurie iškeltų jūsų svetainę į viršų. Padarykite tai nedelsiant, o tik vėliau galėsite ją užpildyti kitokiu turiniu.

Patekite į žiniasklaidą

Būtinai pagalvokite apie būdus, kaip galėtumėte patekti į žiniasklaidą. Gal išleidus kokį naują produktą, gal šiaip pasakius komentarus kažkokiomis aktualiomis temomis. Tarkime, jeigu jūs pardavinėjate padangas, tai rudenį galite parašyti straipsnį su savo įmonės atstovo komentarais apie tai, kiek būna avarijų žiemą, kai žmonės nepasikeičia padangų taip, kaip reikia. Tai labai svarbu – nepateksite į žiniasklaidą, negalėsite didžiuotis, kad pas jus ateis klientų. Matomumas žiniasklaidoje tikrai yra būtinas dalykas.

Turėkite socialinius profilius

Nepamirškite, kad daug žmonių šiais laikais didžiąją gyvenimo dalį praleidžia tiesiog komunikuodami internete. Jie turi savo profilius socialiniuose tinkluose, ir jūs taip pat galite į juos patekti ir ten susirašyti su tais, su kuriais turite apie kažką pakalbėti. Taigi, sukurkite savo įmonės puslapį ir veskite feisbuke gražią komunikaciją.

Išreikškite socialinę atsakomybę

Kaip įmonė, jūs turite parodyti pasauliui, kad juo rūpinatės. Taigi, remkite visokias pilietines visuomenės akcijas, dalyvaukite renginiuose, duokite prizus. Darykite visokius dalykus, kurie teiktų prasmę ir džiaugsmą ir jūsų įmonei, ir kitiems sudarytų labai gerą apie jus vaizdą. To nedarančios įmonės atrodo keistai, kaip kažkokios šykščios ir nenorinčios prisidėti prie pasaulio gerovės kūrimo. O juk renkantis, pas ką užsisakyti paslaugas, mes visada norime pasirinkti geradarius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *