Paskolų skirtumai: greita ir iš banko

Paskolų galimybėsAr žinote, kuo skiriasi ilgalaikė paskola, gauta iš banko, nuo tos, kurią suteikia greitųjų vartojimo kreditų skolintojai? Pagrindiniai skirtumai yra labai ryškūs, o galutinis rezultatas panašus – jūs gaunate pinigus, kuriuos, kaip ir palūkanas, vėliau tenka grąžinti. Palyginkime kelis etapus, kaip suteikiama greita paskola, ir kaip, ilgalaikiai vartojimo kreditai.

Dokumentų tvarkymas

Vos tik Lietuvoje atsirado nauja paslauga – greita paskola – tikriausiai daugybė žmonių negalėjo patikėti tokiu keistu nauju pasikeitimu. Juk taip neįprasta! Paprastai tam, kad būtų suteikiama ilgalaikė paskola, tenka kryžiaus kelius nueiti. Dėl to anksčiau žmonės taip dažnai ir skolindavosi iš draugų, giminių, artimųjų, kurie vėliau kartais vien dėl šių įsipareigojimų tapdavo ne tokie ir artimi, o kartais net įkasdavo karo kirvį. Na, ar bent jau nesantaikos. Tačiau dabar visi žino, kad geriau nei skolintis iš draugo yra pasiimti greitąjį vartojimo kreditą, kuris neturi pretenzijų į santykių griovimą, jis paprasčiausiai greitai suteikiamas, ir visus dokumentus sutvarkius gali būti padarytas.

Tai kaip gi tvarkomi tie dokumentai? Iš greitųjų kreditų bendrovių suteikiama ilgalaikė paskola paprastai yra paprašoma internetu. Vadinasi, žmogus neturi niekur eiti ir realiai nešti jokių popierių. Net nereikia turėti jokių turto, pajamų deklaracijų, laiduojančio asmens. Visus šiuos duomenis kredito teikėjas apie žmogų paskaito internete. Ten gavęs visą informaciją ir nusprendžia ar skolinti. Tuo tarpu einant į banką tą patį slenkstį reikia nusiteikti minti daug kartų: juk nori, nenori, čia reikės apsilankyti, kol sunešite visus popierius, atsigabensite laiduotoją, pasirašys dokumentus gal net ir sutuoktinis.

Greitis

Būtent dėl to, kad visi dokumentai ir informacija tvarkomi virtualiai, atsiranda nežmoniškas greitis, ir dėl to lengvai gaunami kreditai vadinami greita paskola. Ji iš tiesų be jokių problemų suteikiama vos per pusvalandį. Tai puiki žinia tiems, kurie tikrai skuba, neturi laiko laukti eilėse banke prie langelio, kurį pasiekus banko darbuotoja netikėtai išeina pietauti.

Palūkanos ir kainos

Tačiau yra ir kita medalio pusė, kurios atskleidimas nebus joks siurprizas – visi apie tai žino. Banke suteikiamiems kreditams taikomos palūkanos, kurios yra, lyginant su greitųjų kreditų atveju, sąlyginai mažos. Taigi, jūs mokate už tą greitį ir paprastumą, kai gaunate kreditus taip lengvai. Nereikia to bijoti, tačiau nereikia ir apsimesti, kad kažką galima gauti nemokamai. Vieniems brangiau jų laikas, kitiems – faktiniai pinigai, jūs patys renkatės, kokio tipo paskolą gausite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *