Kam prireiks priekabos?

Kai renkamės automobilį, dažniausiai galvojame ne apie priekabu sesijos variantą, o apie paprastą lengvąjį automobilį ar ką nors kito panašaus. Tačiau kai kurie žmonės iš anksto žino, kad turės specifinių poreikių ir kad jiems prireiks gyvenime ir priekabos. Kada jos prireikia?

Nutempti mašiną

Paprastai neapsieisite be priekabu sesijos, jeigu reikia kažkur nuvežti nevažiuojančią mašiną arba neturinčia technikinės knygelės bei draudimo. Tokiu atveju naudojamos didelės priekabos mašinoms, vadinamos „tralu“. Jas dažniausiai turi tie, kas dirba su automobiliais, atlieka kažkokį automobilių remontą ar varo mašinas iš užsienio. Paprastam žmogui patekus į auto įvykį, tenka skambintis tiems, kas turi priekabas ir už sutartinį atlygį kviestis ją atvažiuoti paimti neveikiančio transporto.

Nuvežti valtis

Priekabu sesijosVandens sporto mėgėjams reikia paprastų priekabų, panašesnių į karkasą ir ratus. Ant jų galima vežtis jachtą, katerį ar šiuo metu taip madingas irklentes bei lentas, skirtas aktyviam vandens sportui. Vasara – puikus metas pramogauti, o tie, kas mėgsta vandenį ir turi tam pinigų, leidžia sau įsigyti ir vieną ar kitą vandens pramogoms tinkančią įrangą, valtį. Tačiau ant mašinos stogo neužsimesi valties didesnės ir nevažiuosi. O ir nenusineši iki ežero. Todėl būtina priekaba. Tačiau nedidelė priekaba valtims nėra brangi.

Vežant kurą

Skaityti straipsnį “Kam prireiks priekabos?” »

Kaip nukrapštyti nešvarumus nuo automobilio stiklo

Apie stiklo remontąKartais atrodys, kad automobilio stiklo įtrūkimų remontas sunkiai prasidės vien dėl to, kad ant stiklo bus prilipę nemažai įvairių nešvarumų. Jų tikrai nereikia, tačiau stiklo keitimo darbus darys specialistai, apie tai rasite daugiau informacijos čia. Visgi, jeigu dėl kokių nors priežasčių norėtumėte pasistengti nulipdyti įvairius lipdukus nuo automobilių stiklų, tą padaryti galėsite gana nesunkiai. Juk kartais mūsų mašinos langai lieka aplipinti niekam nereikalingais lipdukais, arba, juos nuėmus, lieka bjaurus nešvarumas. Tai mažina matomumą vairuotojui, o kartu ir keičia mašinos išvaizdą.

Karštas vanduo ir muilas

Tai – paprastas ir daug kur pritaikomas metodas, kurį galite išbandyti ir jūs. Galima sakyti, tai yra valymo ir tvarkos klasika – karštas vanduo ir muilas. Galite lengvai imtis tokio tvarkymo ir tiesiog pasinaudodami kempine, suvilgyta į karštą vandenį ir muilu nuvalyti viską nuo stiklo. Jeigu lipdukas dar išvis nenuimtas, pradžioje drėkinti jį vandens ir muilo mišiniu, vėliau nulupti ir su kempine nuvalyti klijų likučius. Jeigu likę tik patys klijai, juos taip pat nuvalyti galima naudojantis šiomis priemonėmis.

Soda

Skaityti straipsnį “Kaip nukrapštyti nešvarumus nuo automobilio stiklo” »

Kodėl verta internete reitinguoti prekes ir palikti atsiliepimus

Sakykime, norite kažką nusipirkti internetu, randate prekę parduotuvėje 1a.lt, tačiau tada suabejojate. O kas tas 1a.lt? Ar čia sąžininga parduotuvė? O ir šitas daikto modelis – ar tik pigus kiniškas produktas, ar geras daiktas? Kyla klausimų greičiau negu tą spėjate suvokti, ir jūs jau paieškos sistemoje ieškote atsiliepimų tiek apie interneto parduotuvę, tiek apie prekę. Paskaitote, palyginate su atsiliepimais apie konkurentus ir suprantate, kad čia patikima parduotuvė, sužinote, kokios perkamo daikto ypatybės. Tada perkate. Taigi, atsiliepimai internete – be galo pravartūs. O patys gavę daiktą, ar paliekate atsiliepimą? Gal taip, o gal ir ne. Tačiau jums reikėtų tęsti šią grandinę ir taip pat bent kartais internete pasidalinti savo atsiliepimais.

Jums praverčia kitų nuomonė

ParduotuvėViena iš priežasčių, kodėl atsiliepimai internete praverčia – tai leidžia išsirinkti, kas jums tinka labiausiai. Kartais iš atsiliepimų gali suprasti labai objektyviai, ar jums kažkoks daiktas tinkamas, ar netinkamas, ar kažkokia interneto parduotuvė gera, ar bloga. Net renkantis daiktus, jeigu prie jų yra reitingavimo balais sistema, žiūrite, kiek balų turi daiktas, kiek patenkintų klientų, kiek nepatenkintų. Jūs net nejaučiate, kaip kartais sakote: paties pigiausio nepirkau, nes komentaruose rašė, kad po savaitės jis nulūžta. Jūs norite kokybės, todėl vartotojų atsiliepimai leidžia sužinoti apie tą kokybę, kadangi visa kita aišku ir taip – kaina, pristatymas.

Jūs – bendruomenės narys

Skaityti straipsnį “Kodėl verta internete reitinguoti prekes ir palikti atsiliepimus” »