Pagrindinės taisyklės keleiviams lėktuve

Jeigu bilietai į Londoną jau atspausdinti, turbūt ruošiatės kelionei. Galbūt skrendate lėktuvu pirmą kartą? Tuomet jums padarys įspūdį ne tik toks technologijos stebuklas, leidžiantis pakelti jus į orą, bet ir tai, kad lėktuve yra nemažai taisyklių bei įspėjimų. Kokie jie?

Prieš išskrendant: pigių bilietų medžioklė

Verta patikslinti, kad dar prieš išskrendant, reikia mokėti tinkamai ieškoti bilietų. Kaip? Taip, kad tikrai galėtumėte pasakyti, kad gavote tokius bilietus, kokių norėjote, ir už juos nepermokėjote. Jeigu kažkas sako, kad skrydis į Londoną paprastai kainuoja iki 80 eurų, tai ir jūs neturėtumėte mokėti 400 eurų. Ieškoti galima patiems, bet geriausia eiti į tokias svetaines kaip skrydziai.lt, kur jums iš karto bus sugeneruojami pigiausi ir patogiausi kelionių pasiūlymai, iškart apžvelgiant variantus skirtingose oro linijose bei kitur.

Saugumo instrukcijos

Lėktuvu į LondonąKai įlipsite į lėktuvą, jus nustebins, kiek daug bus saugumo instrukcijų. Jau oro uoste ir patikros punkte bus kratomas bagažas ir jūs pats, nes turėsite atitikti saugumo reikalavimas ir nesivežti su savimi įvairių dalykų, kurių negalima vežtis. Tarkime, metalo rankiniame bagaže. Taip pat ir lipsite į lėktuvą pagal taisykles, vis parodant savo dokumentus. Kai atsisėsite, gausite nurodymus, kada segtis diržą, kada negalima niekur eiti, daiktus turėsite dėtis virš galvos į saugyklą, o mažąjį rankinuką ar kokią knygą – kilimo metu pasidėti po sėdyne. Bus ir įvairių saugumo taisyklių instruktažas, kurį išdėstys stiuardesės, o jūs privalėsite visa tai žiūrėti ir įsidėmėti.

Tragedijos atvejai – ar jie realūs?

Skaityti straipsnį “Pagrindinės taisyklės keleiviams lėktuve” »